Otok Brač - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

OTOK BRAČ - Hrvatska, Dalmacija: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Otok Brač je veliki obalni centar sa vlastitom lukom i aerodromom. Nadaleko poznati bijeli brački kamen je korišten u gradnji po cijelom svijetu, čak i u Bijeloj kući u Washingtonu. Svugdje na otoku možete uživati u tipično otočkim plažama dok je najveća turistička atrakcija Bol, najveći turistički centar na otoku poznat po jedinstvenoj pješčanoj plaži te teniskim turnirima

Bol je smješten u osami, na južnoj strani Brača, te je ujedno i najstariji brački gradić. Atraktivne plaže i izvori pitke vode su utjecali da ovo ovo mjesto postane izuzetna turistička oaza poznata po velikom broju gostiju. Istočno i zapadno od Bola nižu se brojna žala i prekrasne plaže nekih 15 km. Među njima najpoznatija je, po mnogima i najljepša na Jadranu, Zlatni rat, raj za surfere i zaljubljenike u sportove na vodi, te ponos svih žitelja ovoga gradića.

Supetar je grad i luka na sjevernoj obali otoka. Smješten u uvali Sv. Petra po kojoj je i dobio ime, danas se ubraja među glavna turistička središta. Vama će ponuditi bogatstvo kulturnih spomenika, raznovrstan sportsko-rekreativni program te autentične otočne zabavne sadržaje. Sutivan je naselje i luka na krajnjem zapadnom dijelu sjeverne obale otoka Brača, 7 km zapadno od Supetra, trajektne luke koja je sa Splitom povezana čestim svakodnevnim linijama.

Bobovišća na moru, Bobovišća i Lozišća su tri mala naselja blizu Milne, većeg turističkog središta. Čine jedinstvenu cjelinu u kojoj je duboko uvučena zaštićena uvala Bobovišća na moru izlaz na obalu za ostala dva mjesta. Milna je turističko mjesto i luka na zapadnoj obali otoka, 20 km jugozapadno od Supetra. Bila je poznata već u vrijeme gradnje Dioklecijanove palače, kada su carski brodovi ovdje nalazili svoju sigurnu luku. Budući da je to najsigurnija i najbolja luka na otoku, zaštićena od svih vjetrova osim ugodnog maestrala, ovdje je izgrađena i marina kapaciteta 200 vezova.

Postira je turističko naselje smješteno na sjevernoj obali. Povoljan položaj učinio je Postiru lukom i ribarskim mjestom, a plodna zemlja u zaleđu osigurava gostima mjesta domaću hranu i kvalitetna vina. Pučišća su naselje i luka na sjevernoj obali, smještena u lijepoj, dobro zaštićenoj uvali, koja pruža sigurnost brodicama. Zajedno sa Supetrom predstavlja najveće mjesto na otoku. Mjesto se razvilo na kamenu, zbog kamena i od kamena. Mjesto je poznato po kamenoklesarskoj tradiciji, a kamen iz obližnjih kamenoloma ugrađen je u zdanje Bijele kuće u Washingtonu. Povlja su naselje u istoimenoj uvali na sjeveroistočnoj obali otoka Brača.

Molimo pričekajte trenutak!