Splitska - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

SPLITSKA - Otok Brač, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Splitska je naselje i lučica smještena na sjevernoj obali srednjedalmatinskog otoka Brača. S kopnom je povezan trajektnim linijama Split-Supetar, iz kojega vodi cesta 7 km istočno po regionalnoj prometnici u smjeru Postira. Uz tradicionalna zanimanja, maslinarstvo, poljoprivredu i vinogradarstvo, sve se više razvija turizam zahvaljujući lijepim plažama u uvalama smještenim u dubokim, strmim uvalama Splitska i Zastup okruženima borovom šumom.

Ovo mjesto izuzetne ljepote osim prekrasne prirode posjeduje jedan aristokratski šarm evidentan po renesansnom kaštelu obitelji Cerinić-Cerineo iz 1577. U župnoj crkvi Blažene djevice Marije možete vidjeti renesansnu sliku Madone s djetetom.

Splitska je odlična destinacija i za one koji vole šetnje po prirodi. Tako možete posjetiti vrlo slikovita mjesta poput Škripa koji je udaljen tek 45 min hoda (3 km uzbrdo), ili Postire na 30 min udaljenosti, i još 30 min do Dola. U mjestu se nalaze tri restorana, kafić i trgovina. Glavna proslava u mjestu je blagdan Velike gospe 15. kolovoza. Splitska ponajviše odgovara mirnom obiteljskom odmoru i gostima koji vole domaću hranu, vina lokalnih vinara i smještaj u privatnim sobama i apartmanima.

Molimo pričekajte trenutak!