Otok Lošinj - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

OTOK LOŠINJ - Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Otok Lošinj je sastavni dio Cresko-lošinjske otočne skupine i čini zapadni niz Kvarnerskih otoka unutar Kvarnerskog zaljeva. Otoci ove skupine obavljaju funkciju prirodnog mosta između Istre i Dalmacije. Čitava obala arhipelaga je prepuna privlačnih draga, ugodnih za kupanje i sunčanje. Najviša planina Lošinja je Osoršćica (588 m).
Do Lošinja svekodnevno možete doći turističkim brodicama, modernim trajektima, hidrogliserima i sportskim avionima. Lošinjski sportski aerodrom osposobljen je za međunarodni promet i prima zrakoplove kapaciteta do 40 mjesta.
Trajektne veze su iz Valbinske ( Krk), Brestove ( Istra ) i Zadra. Brzobrodska veza Italija – Lošinj prometuje u ljetnim mjesecima ( Cesenatico-Rimini-Pesaro-Mali Lošinj ).
Autobusna linija Rijeka-Mali Lošinj prometuje nekoliko puta dnevno, a linija Zagreb-Mali Lošinj dva puta dnevno, dok ljeti prometuje i direktna linija iz Ljubljane.
Lošinj je poželjna turistička destinacija u kojoj ćete moći pronaći sebe. Počeci turizma na Lošinju se vezuju uz zdravstveni turizam jer je blagodati klime i vegetacije prva otkrila austrougarska aristokracija. Njihove brojne, danas obnovljene, ville i ljetnikovci krase ovaj otok. Njihov slijed prate i novoizgrađeni hoteli koji se neprestano obogaćuju novim sadržajima. U privatnom smještaju imat ćete prilike upoznati ljubazne domaćine, njihove običaje i tradiciju. Lošinj nudi i kampove uz more, smještene po čitavom otoku.
Uživajte u tradicionalnoj kuhinji temeljenoj na samonoklom, aromatičnom bilju i maslinovom ulju, u okusu mlade janjetina i kvarnerskog škampa, domaće rakije i lokalnog vina sa Suska.
Zaljubljenicima u aktivan odmor, tijekom čitave godine,pruža se mogućnost korištenja uređenih staza koje su duge 220 km, a protežu se čak na 5 otoka. Podmorje nudi obilje pećina i grebena, a zadovoljstvo ćete pronaći i u jedrenju, surfanju, skijanju i sportskom ribolovu.
Noću obiđite konobe sa živom glazbom, noćne klubove, poslušajte jazz-festival i dobru klapsku pjesmu, zavolite lošinjske narodne plesove i nošnju folklornih skupina.

Molimo pričekajte trenutak!