Otok Mljet - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

OTOK MLJET - Hrvatska, Dalmacija: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Mljet se nalazi u južnodalmatinskoj otočnoj skupini. Najjužniji je i najistočniji od svih naših većih otoka. Pruža se paralelno s istočnom polovicom poluotoka Pelješca od kojeg je odvojen Mljetskim kanalom širine 8 km. Sjeverozapadni kraj otoka ( rt Goli ) udaljen je od Korčule 18 km, a rt Gruj na jugoistočnom kraju otoka udaljen je od Dubrovnika 30 km. Najbliži morski put od Mljeta prema Pelješcu na smjeru Sobra- Papratno je 5 NM. Od Sobre do Dubrovnika udaljenost je 24 NM. Mljet je jako dobro povezan sa kopnom. Postoje svekodnevne brodske linije za Dubrovnik i Pelješac. Ljeti brodskim vezama je povezan sa Dubrovnikom, Pelješcom, Šipanom, Korčulom, Splitom. Lastovom i Barijem u Italiji. Heliodrom je u planu izgradnje kao i zračna luka za manje zrakoplove.
Kada bismo jednom riječju mogli opisati raj na Zemlji, rekli bismo Mljet. Sred pučine, na tom čarobnom otoku, smjestio se rajski vrt Nacionalni park „Mljet“ ( od 1960.- te godine) koji svojom ljepotom, skladom prirode, pejsažnim uvalama, mediteranskom klimom i sa dva bisera- Malim i Velikim jezerom, pruža jedinstveni fenomen. Opravdao je naziv nacionalni park jer uz bogatstvo stoljetnih šuma, uvala i otoka, uz netaknutu prirodnu oazu, dio sklada čini i bogata kulturno-povijesna baština, od koje na prvom mjestu treba istaći benediktinski samostan Sv. Marije iz 12. stoljeća, sred Velikog jezera kao nijemi svjedok kulturnog bogatstva.
Na Mljetu danas postoje 3 kampa, mnogo privatnih iznajmljivača i restorana, dok se jedini hotel na otoku „Odisej“, nalazi u Pomeni.

Molimo pričekajte trenutak!