Otok Krk - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

OTOK KRK - Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Otok Krk kao najsjeverniji otok Mediterana nalazi se u Kvarnerskom zaljevu. Najveći je otok Jadrana s površinom od 409,9 km². Krk je ujedno i otok s najviše naseljenih mjesta (njih 68). Na otoku danas živi 17 860 stanovnika.
Do Krka se najlakše dolazi vozilom preko krčkog mosta, te zrakoplovom do zračne luke nedaleko od Omišlja. Dolazak je moguć i trajektima s otoka Cresa te Lopara na otoku Rabu. Sva obalna mjesta imaju iznimno dobro uređene luke za prihvat svih vrsta plovila.
Otok Krk ima ugodno toplu klimu i krški reljef sa zanimljivim oblicima: špiljama i pećinama ( Biserujka kod Dobrinja ), dolcima i škrapama. Središnjim dijelom otoka pružaju se plodna polja. Obala je razvedena, s brojnim zaljevima, i šljunčanim plažama i uvalama. Otok Prvić i sjeveroistočni strmi dio obale otoka Krka su ornitološki rezervati, na kojima obitavaju bjeloglavi supovi.
Otok ima pješačke i biciklističke staze u dužini od 300 km. Na plažama otoka vijori se 14 Plavih zastava. Krk se ubraja u najsunčanije dijelove Europe s 2500 sunčanih sati godišnje. Na zapadnoj strani uvale Klimno nalazi se plaža sa ljekovitim blatom, koja nudi i mogućnost dobre zabave... od picigina na moru do odbojke te malonogometno igralište.
Smještaj se nudi u hotelima, kampovima i u privatnim domaćinstvima. Uz izvanredno krčko maslinovo ulje, krčki sir i kvalitetnu janjetinu i ribu, otok Krk može se pohvaliti brojnim izvornim konobama i dobrim restoranima gdje možete kušati tradicionalna jela poput janjećeg žvaceta, šurlica sa gulašom od janjčića ili slatkog presnaca.
Otok Krk je bogat kulturno-povijesnom baštinom koju treba doživjeti. Svakako posjetite stare jezgre gotovo svakog mjesta i župne crkve, osim toga muzeje s etnografskim i sakralnim zbirkama, mnogobrojne galerije te biblioteku Vitezić u Vrbniku. Akvarij Baška pruža jedinstven doživljaj morskog svijeta te možete uživati u mnoštvu popratnih sadržaja na otoku ( Krčki sajam ili Lovrečeva u kolovozu, festival krčkog folklora, brojne ljetne priredbe zabavne i klasične glazbe, radionice za najmlađe, ribarske noći, sportske manifestacije, ribarenje, ronjenje, izleti u obližnje nacionalne parkove Plitvička jezera, Risnjak i Sjeverni Velebit, te Gorski kotar, Veneciju, Istru....)

Molimo pričekajte trenutak!