Rivijera Biograd - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

RIVIJERA BIOGRAD - Hrvatska, Dalmacija: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Od privlačnog malog mjesta Svetog Petra na sjeveru, pa do pitomih, plavetnih Draga na jugu, proteže se pitomo i plitko priobalje, koje gravitira gradu Biogradu. Podržane bogatim i plodnim zaleđem, uokvirene modrinom mora i raspojasanom niskom otoka i otočića, ove su obale od davnina plijenile pažnju raznih naroda.

Spomenuti Biograd je luka i značajno turističko mjesto, 29 km južno od Zadra te 44 km sjeverno od Šibenika. Okolno područje obiluje vrlo gustom borovom šumom. Navedene šume kao i ostala mediteranska vegetacija, prostrane pješčane plaže (Soline, Crvena Luka), ugodna klima, mnogi slikoviti otoci i otočići blizu obale, te široko Vransko jezero (pecanje, lov peradi) su pridonijeli da se Biograd razvije u poznato turističko odredište.

Nedaleko od Biograda je jezero Vrana, koje je u stvarnosti poplavljeno kraško polje. Rimski grad Zadar je odavde bio opskrbljivan vodom putem akvadukta. Vransko jezero je danas poznati ornitološki rezervat za brojne vrste močvarnih ptica, a nedavno je proglašen parkom prirode

Oko Biograda je obala niska i time geomorfološki manje bogata a more je plitko, ali baš zbog toga ovdje se nalaze brojna slikovita, turistički zanimljiva mjesta. Sv. Filip i Jakov je mjesto i ljetno odmaralište, ukrašeno nizom odvojenih mirnih uvala i brojnih otočića. Mjesto je vrlo prikladno za relaksaciju, sa atraktivnim pješčanim, šljunkovitim i stjenovitim plažama.

Odmah do njega se nalazi Turanj, malo turističko mjesto, 23 km jugoistočno od Zadra. Krajolik mediteranske vegetacije te blizina predivnih otoka zadarskog arhipelaga i Nacionalnog parka Kornati, će upotpuniti vaš boravak u ovom predivnom mjestu. Ako želite miran relaksirajući odmor uživajte na stjenovitim, privatnim plažama Sv. Petra, sljedećeg mjesta u nizu ove predivne rivijere stvorene za ljetne užitke.

Pakoštane su malo turističko mjesto, nedaleko od Biograda, 35 km južno od Zadra. Stari dio naselja se nalazi uz obalu a noviji se nalazi uz Jadransku magistralu. Mjesto se smjestilo u širokom zaljevu nasuprot Nacionalnog parka Kornati, hrvatskog nautičkog raja.

Molimo pričekajte trenutak!