Otok Rab - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

OTOK RAB - Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Otok Rab sa susjednim otočićima čini otočnu skupinu koja se nalazi na izuzetno povoljnom prometnom i turističkom položaju u odnosu na europsko i domaće turističko tržište. Otok Rab (Arbe) se pruža u smjeru sjeverozapad-jugoistok, paralelno s kopnom podvelebitskog primorja.Najveća zračna dužina otoka Raba iznosi 22 km. Zahvaljujući svom nepravilnom obliku, širina otoka je različita.
Do otoka Raba možete doći sa trajektom i to iz pristaništa Jablanac na kopnu i pristaništa Mišnjak na južnoj strani otoka Raba. Plovidba traje 15 minuta i funkcionira više puta dnevno cijelu godinu.Lopar na Rabu i Valbiska na Krku također su povezani trajektnom linijom dva puta dnevno preko godine i četiri puta dnevno ljeti. Katamaranom iz Rijeke do otoka Raba možete jedanput dnevno putovati tijekom cijele godine.
Otok Rab je otok čudesne prirodne raznolikosti, prekrasnih raznovrsnih plaža, otok bogatog povijesnog naslijeđa, dugih i ugodnih šetnica, tradicije od 120 godina organiziranog turizma, ljubaznosti, gostoljubivosti i marljivosti otočkog stanovništva.
Uz bogatstvo flore, na Rabu susrećamo i raznolik životinjski svijet, kako na kopnu, tako i u moru. Prirodno bogatstvo, bogata prošlost i kulturno-povijesno naslijeđe osnove su turističke djelatnosti, koja je glavna gospodarska grana sa stoljetnom tradicijom.
Jedan od najpoznatijih Rabljana je Sv. Martin, osnivač državice San Marino. Na Rabu ne propustite Viteške igre iz 1364. godine koje je obnovila Udruga Rapskih samostreličara i tako su postali prepoznatljiv otočki brend. Udruga sa svojim nastupima diljem Europe promovira kako rapski tako i hrvatski turizam. Jedinstven je i srednjovjekovni ljetni sajam „Rabska fjera“ , koji se temelji na povijesnom naslijeđu, a sudionici su obrtnici i zanatlije otoka.

Molimo pričekajte trenutak!