Trpanj - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

TRPANJ - Poluotok Pelješac, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Trpanj je naselje i luka na sjevernoj obali poluotoka Pelješca, 11 km sjeveroistočno od Orebića. Danas je to veoma poznato ljetovalište, a u antičko doba je bio važna luka. Mjesto se razvilo u blizini rimske vile čije dijelove mozaika i zidova nalazimo na starom groblju. Na brdu iznad luke ruševine su srednjovjekovne tvrđave. Usred naselja je crkva Gospe od Karmena u kojoj se na glavnom renesansnom oltaru nalazi grb obitelji Gundulić. Nova župna crkva građena je u neoromaničkom stilu.

Trpanj karakterizira blaga klima kao i cijelo ovo područje. U i naokolo Trpnja se nalaze predivne plaže, od kojih su neke pješčane, stjenovite, šljunčane ili betonske. Obližnja borova šuma daje tu posebnu aromu morskom zraku te potreban hlad za zaštitu od sunca. Na nekim plažama imate i kafić. Obitelji ovdje posebno uživaju zbog sadržaja za djecu kao što je vrlo plitko more na plaži Luka te igrališta u parku gradskog centra.

Trpanj vas može ugostiti na raznovrsne načine, kao što su hoteli, pansioni, apartmani... Kvalitetna je i gastronomska ponuda domaće hrane (riba i vino). U ponudi vam je sport i rekreacija a nedirnuta priroda otočne unutrašnjosti poznata je po kvalitetnim vinima koje privlači brojne stalne goste. Trpanj je poznat je i po ljekovitome mulju.

Molimo pričekajte trenutak!