Tkon - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

TKON - Otok Pašman, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Tkon je drugo po veličini naselje na otoku Pašmanu, jednom od otoka u zadarskom arhipelagu. Pašman i obližnji otok Ugljan zovu se otocima-blizancima, a spojeni su mostom preko tjesnaca Ždrila. Neporemećen mir i izravan dodir s prirodom prednosti su Tkona u odnosu na velika turistička središta. Ovo mjesto jamči odmor, a brodske linije s Biogradom omogućavaju Vam raznoliku zabavu

Tkon je naselje i lučica na južnom dijelu istočne obale otoka Pašmana. Gospodarska je osnova zemljoradnja, vinogradarstvo, maslinarstvo, ribarstvo i turizam. Na regionalnoj je prometnici; trajektna veza s Biogradom na Moru. Lučica je zaštićena od svih vjetrova i valova; manje jahte mogu sidriti uz lukobran.

Župna crkva sv. Tome sagrađena je 1742. Na glavnom je oltaru slika Majke Božje koja se pripisuje zadarskome slikaru Petru Jordaniću s kraja XV. st.

Molimo pričekajte trenutak!