Rovinj - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

ROVINJ - Istra, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Rovinj se smjestio na zapadnoj obali Istre. S Porečom je najjači turistički centar Istre, te jedan od najjačih na Jadranu. Klima Rovinja je mediteranska. U rovinjskom arhipelagu se nalaze 22 otoka ili otočića od kojih su Sv. Andrija i Sv. Katarina najveći. Na području grada Rovinja nalazi se 10 hotela, nekoliko kampova, hotelska naselja i hotelsko-apartmanska naselja. Najveći kamp u Rovinju je Valalta, tip naturističkog naselja, koji je ujedno i među najvećim i najboljim u Hrvatskoj. Otkako je u ranu zoru 13.07. 800.-te godine do rovinjske obale čudesno doplovio mramorni sarkofag svete Eufemije, Rovinj je postao povezan s ovom mučenicom, a blagdan se svetkuje 16. rujna. Osim crkve Sv. Eufemije, posjetite Zavičajni muzej, Centar za povijesna istraživanja, Eko muzej „Kuća o batani“, gradsko kazalište i druge ustanove.
Rovinj kao turistička destinacija pruža velik izbor restorana, konoba, caffe barova i ostalih ugostiteljskih objekata, a kampovi i hoteli u najatraktivnijim zonama, nadomak mora i plaža, nude vam direktan kontakt s prirodom i mirisima Mediterana.

Molimo pričekajte trenutak!