Rogač - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

ROGAČ - Otok Šolta, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Rogač je zaselak naselja Grohote na sjevernoj obali otoka Šolte, 2 km sjeverozapadno od Grohota i ujedno najveća luka na Šolti ali i turističko naselje. Obala u blizini luke razvedena je uvalama koje čine dobru pretpostavku za razvoj nautičkog turizma.

Lokalnom je prometnicom Rogač povezan sa drugim naseljima na Šolti. Svakodnevne trajektne i katamaranske linije ga povezuju sa Splitom a sa ostatkom otoka tu su taxi i autobus.

Rogač je najstarije mjesto na Šolti, u prošlosti uvijek nastanjeno, ali zbog straha od gusara te udaljenosti od šoltanskog polja nikad tu nije bilo puno stanovnika.

Ako se vratimo daleko u prošlost još u rimskom periodu su ovdje živjeli ljudi. U južnoj uvali pod imenom Banje su pronađeni ostaci rimske farme te na sjeverozapadnom dijelu uvale se nalaze ostaci rimskog ribnjaka sa pripadajućim ostacima zidova pod morem. Najzanimljiviji nalaz je jedna rustikalna vila, koja je sadržavala čak i kupaonicu.

Sama plaža u Rogaču se zove Banje. Ali ovdje na otoku bilo koja stijena je potencijalno mjesto za kupanje te mnogo ljudi radije pronalazi mjesto za sunčanje i plivanje na brojnim stijenama uz more. Stoga vam preporučamo kratku šetnju do obližnjih kamenih platoa uz more gdje ćete uživati i privatnosti.

Turistička ponuda Rogača uključuje lijepe privatne apartmane te ugostiteljsku uslugu koja uključuje pizzeriju i kafe bar. Zajedno sa nedirnutom prirodom imate sve mogućnosti da zaista uživate u svom odmoru.

Molimo pričekajte trenutak!