Rab - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

RAB - Otok Rab, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Grad Rab je bio rimsko naselje komu je car Octavijan August dao status grada i proglasio ga municipijem 10 godina prije Krista. Zaštitnik grada je Sv. Kristofor. Grad ima tri prekrasna Gradska parka. Grad Rab je, osobito ljeti, sjecište mnogih vrhunskih kulturnih događaja. Rapske glazbene večeri pretvaraju rapske crkve i trgove u pozornice, a uske gradske ulice pretvaraju se u otvorene izložbe slika. Posebno zanimljivi događaji su Rab summer festival i Rab Fashion week.
Rapska fjera je najatraktivniji ljetni događaj u gradu Rabu. To je trodnevna manifestacija kojom se na Rabu oživljava srednjovjekovna povijest. Tako se na rapskim trgovima i ulicama mogu naći kamenoresci, čipkarice, slikari, glazbenici, medari, keramičari, glagoljaši i drvodjelci, kovači i cvjećari.
U turističkoj ponudi otoka posebno valja istaknuti mnoštvo lijepih i nezaboravnih dnevnih izleta za upoznavanje otoka Raba i okolice, za koje se dovoljno prošetati Rapskom rivom, gdje su privezani gotovo svi izletnički brodovi i vidjeti ponudu. Jedan od posebnih doživljaja je i vožnja sa malim taksi brodovima poznatim rapskim "Barkarijolima", koji vas vode u obilazak malih prekrasnih uvala, fjorda Zavratnice, te na ribarenje u društvu rapskog domaćina.
Za noćni provod tu je i velik broj malih kafića, pubova, noćnih klubova, coctail barova smještenih u staroj jezgri grada Raba među kamenim zidinama, trgovima i ložama starog grada.

Molimo pričekajte trenutak!