Pula - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

PULA - Istra, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Pula je najveći grad Istarske županije, leži na jugozapadnom dijelu istarskog poluotoka u dobro zaštićenom zaljevu. Poput ostatka regije, poznata je po svojoj blagoj klimi, mirnome moru i netaknutoj prirodi. Grad ima dugu tradiciju vinarstva, ribarstva, brodogradnje i turizma, a ujedno je i tranzitna luka. Najraniji zapisi trajnog naseljavanja na području grada Pule potječu iz 10. stoljeća p. n. e.
Pula je grad s kulturnom mješavinom ljudi i jezika s Mediterana i srednje Europe, iz antike i suvremenosti. Pulska arhitektura tako odražava te povijesne slojeve. U Puli trenutno posjetite Arheološki muzej i Povijesni muzej Istre, Amfiteatar iz prvog stoljeća u kojem se održavaju razne kulturne priredbe, Augustov hram, knjižnice, Istarsko narodno kazalište, trijumfalni luk- Slavoluk Sergejevaca, hram Roma i Augusta, Dvojna i Herkulova vrata, kapelice i crkvice te brojne druge ljepote kojima obiluje ovaj grad. Obližnji biser je i nacionalni park Brijuni.
Pula nudi smještaj u brojnim hotelima, vilama, privatnim apartmanima i sobama, kampovima. U ljetnim mjesecima obavezno posjetite Fesival hrvatskog filma i Festiva

Molimo pričekajte trenutak!