Novi Vinodolski - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

NOVI VINODOLSKI - Hrvatska, Crikvenica: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Novi Vinodolski se smjestio na strmom brežuljku, iznad ušća Suhe Ričine, u jugoistočnom dijelu Vinodolske doline. Grad Novi Vinodolski se sastoji od 20 naselja.
Novi Vinodolski je udaljen samo 30 km od zračne luke na otoku Krku i 180 kilometara od zagrebačke zračne luke. Zahvaljujući blizini glavnih autoputeva, lokacija je vrlo pristupačna i vozačima iz cijele Europe.
Osim turizma, Novi Vinodolski povijesno je važan zbog Vinodolskog zakonika, jednog od najvažnijih dokumenata iz Srednjeg vijeka ( 1288.g ). Novi Vinodolski krasi i njegova starogradska jezgra, ostaci samostana Paulini, frankopanski dvorac sa 4 kule, kuća braće Mažuranić i još mnogo toga.
Uz smještaj koji nude hoteli, turistička naselja, kampovi, apartmani, sobe i vile, tu je i gradska luka sa vezovima, te razni sportsko-rekreativni objekti, bazeni i ostali sadržaji kojima ćete upotpuniti svoj odmor. Plaže su prekrasno uređene, a među njima se ističe pješčana plaža Lišanj okružena borovom šumom, idealna za djecu i odrasle.

Molimo pričekajte trenutak!