Susak (Otok Susak) - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

SUSAK (OTOK SUSAK) - Lošinj, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Susak je mali otok u sjevernom Jadranu, poznat po plitkim pješčanim uvalama, predivnoj narodnoj nošnji i žućkastoj prašini od koje je otok načinjen. Upravo ta prašina ga čini jedinstvenim. Zbog svoje loše povezanosti sa kopnom, te nepostojanja organiziranog smještaja, Susak je daleko izvan dometa radara turističkih agencija. Na otoku nema cesta, nema automobila, nema bučnih noćnih klubova, samo kilometri prašnjavih stazica koje preko travnatih kaskada selo spajaju sa udaljenim uvalicama. Tijekom zime na otoku živi mali broj stanovnika jer je većina emigrirala u Ameriku. Dijalekt kojim se služe toliko je različit da ge ne razumiju niti stanovnici susjednih otoka. Do Suska možete doći katamaranom iz Rijeke i lokalnom linijom iz Malog Lošinja. Posjetite župnu crkvu Sv. Nikole iz 18.
stoljeća, kapelu Gospe od navještenja na rtu Artu iznad uvale Bok, svjetionik izrađen za vrijeme Austrougarske vladavine, vinariju, staru vojnu osmatračnicu. Na Susku postoji nekoliko malih restorana i konoba u kojima možete kušati tipične morske i mesne delicije. Smještaj potražite u privatnim kućama i apartmanima.

Molimo pričekajte trenutak!