Komiža - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

KOMIŽA - Otok Vis, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Komiža se nalazi na otoku Visu, jednom od otoka Srednje Dalmacije koji je s kopnom povezan svakodnevnom trajektnom linijom Split - Vis. Smještena u dubokom zaljevu na zapadnoj obali otoka Visa i u podnožju skoro 600 metara visokog brda Hum, Komiža privlači turiste lijepim plažama. Uzduž cijele istočne obale komiškog zaljeva nižu se šljunčane plaže (Gusarica, Nova pošta, Velo žalo i druge), a postoji i nekoliko pješčanih. Plodna zemlja u zaleđu omogućava Komižanima uzgoj grožđa i voća, napose rogača koji su uz viška vina čuvena otočka poslastica. Zahvaljujući udaljenosti od kopna, more oko Visa bogato je ribom, školjkašima i mekušcima, pa je tradicionalnu trpezu nemoguće zamisliti bez plodova mora. Poklonici sporta i aktivnog odmora u Komiži mogu birati između terena za boćanje, košarku, odbojku, rukomet i nogomet, a od sportova na vodi tu su ronjenje i jedrenje te daskanje. Zanimaju li Vas kultura i zabava, naći ćete ih u okviru glazbeno-scenskih manifestacija Komiškog ljeta kada iz konoba odjekuje pjesma viških muških klapa.

Preporučujemo posjetiti: kaštel u luci iz 15. st. / samostan Sv. Nikole iz 13. st. poznat kao Muster / romanička crkva iz 13. st. / barokno svetište iz 16. st. / secesijske građevine / vinski podrum Podšpilja / Vis / Biševo i Modra špilja

Kako doći: od trajektne luke Vis: 22 km po središnjoj otočnoj prometnici do Komiže

Molimo pričekajte trenutak!