Crikvenica - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

CRIKVENICA - Hrvatska, Crikvenica: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Crikvenica je smještena u Kvarnerskom zaljevu Jadranskog mora, 33 km udaljena od Rijeke. Cijeli grad je zapravo morska rivijera s nizom spojenih turističkih mjesta.
Ime je dobola po crkvi ( crikvi ) pavlinskog samostana na ušću Dubračine. Sa iznimno povoljnim klimatskim uvjetima, čistim zrakom bez štetnih alergena, smoga ili industrijske prašine Crikvenica je značajno turističko središte i mjesto sa turističkom tradicijom starom više od stotinu godina. Crikvenica je jedna od rijetkih destinacija za koju se može reći da ne nedostaje zabave, gdje su lokali na prepunoj rivi otvoreni do kasno u noć. Gradska pješčana plaža jedna je od nabolje uređenih na Jadranu i niz godina osvaja Plavu zastavu. Za boravka u Crikvenici ne propustite posjetiti crikvenički akvarij kao i lokalne prodavaonice originalnih suvenira.
Bogati sportski sadržaji na kopnu i moru, posebne pogodnosti za djecu, te brojna natjecanja, oduševit će mnoge poklonike zdravog života i aktivnog odmora. Hoteli i apartmani nude tradiciju, iskustvo i ljubazno osoblje te sve ono što je potrebno za idealan odmor.

Molimo pričekajte trenutak!