Brela - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

BRELA - Makarska Rivijera ,Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Brela se nalazi 15 km sjeverozapadno od Makarske te 50 km južno od Splita, u samom centru Dalmacije. Već nekoliko desetljeća Brela su poznata kao jedno od najprivlačnijih odredišta u Dalmaciji. Mjesto je karakteristično po svojoj lijepoj borovoj šumi neposredno uz prekrasne šljunčane plaže te bistrom kristalnom moru.

Osim ugodnog kupanja Brela nude i raznovrsne mogućnosti rekreacije; boćanje, minigolf, stolni tenis, vodene sportove. Osim svega navedenoga i smještaj je vrhunske kvalitete bilo u modernim i luksuznim hotelima ili u privatnom smještaju. Stoga vam kompletna ponuda u Brelima garantira nezaboravan boravak.

Već 1913 godine datiraju prvi zapisi o počecima turizma ovoga mjesta, štoviše spominje ih bizantski car Konstantin VII Portirogenet već u X stoljeću. 1968.g. su zbog rezultata u turizmu proglašena najboljim mjestom na Jadranu. U akciji Turistički cvijet 2004 su opet Brela najbolje turističko mjesto na obali.

Na šetnici Dugi rat je smještena plaža Punta rata, duga 800 metara, jedna od najljepših plaža na Jadranskoj obali. Baš to je prva plaža u Dalmaciji na kojoj se ponosno igra na vjetru Plava zastavica -evropska ekološka nagrada, koja govori da ova plaža zadovoljava stroge i brojne zahtjeve plaža i marina obzirom na čistoću i kvalitetu mora i plaže, stanje okolice, sigurnost plivača te obrazovanje i ekološku svijest.

Čak je ova plaža izabrana krajem 2004. među deset najljepših plaža na svijetu prema istraživanju poznatog časopisa Forbes.

Molimo pričekajte trenutak!