Turanj - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

TURANJ - Hrvatska, Biograd: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Turanj je malo turističko mjesto, 23 km jugoistočno od Zadra, odmah u nizu do Sv. Filip i Jakova i Biograda. Ovdje je obala vrlo niska i time geomorfološki siromašnija, te je more plitko, ali sve to pridonosi činjenici da se ovdje nalaze brojna slikovita, turistički zanimljiva mjesta.

Ugostiteljski objekti i prednosti maloga mjesta će učiniti vaš boravak ovdje vrlo ugodnim. Njegove mirne plaže, okružene gustom borovom šumom, pružaju vam ugodan odmor, posebno za obitelji sa malom djecom. Krajolik mediteranske vegetacije te blizina predivnih otoka zadarskog arhipelaga i Nacionalnog parka Kornati, će upotpunitit vaš boravak u ovom predivnom mjestu.

Ovdje možete naći i neka nalazišta povijesnog i umjetničkog značaja, poput ostataka iz doba antike kao i vrlo dobro očuvanu utvrdu iz 17. stoljeća. Župna crkva iz 15. stoljeća je nekoliko puta obnavljana, a srednjevjekovna kapelica u njenoj blizini se odlikuje očuvanim glagoljičkim natpisom.

Molimo pričekajte trenutak!