Vrboska - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

VRBOSKA - Otok Hvar, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Vrboska je turističko mjesto i lučica na središnjem dijelu sjeverne obale otoka Hvara. Smještena u slikovitoj, dubokoj uvali, okruženoj vinogradima, maslinicima i borovom šumom, Vrboska nudi sve potrebno za miran obiteljski odmor. Gospodarska je osnova uzgoj voća, maslina i smokava, vinogradarstvu te ribarstvo i turizam.

Vrboska je mjesto s tipičnim seoskim kućama i nekoliko baroknih i renesansnih zdanja. Jedinstveni je spomenik monumentalna crkva-tvrđava, s čijeg krova puca prekrasan pogled na okolicu i na morsku pučinu. Prije svega to je mjesto duge ribarske tradicije te svakako posjetite Ribarski muzej, prepun ribarskog alata. Smještena je tek nekoliko kilometara od Starigrada, a blizu je i Jelsa, gradić s lijepim trgom i parkom te prekrasnim plažama.

S nekoliko hotelskih objekata te brojnim privatnim kućama s apartmanima i sobama za najam, kvalitetnom ugostiteljskom ponudom, te mogućnostima za sport i rekreaciju Vrboska svojim gostima jamči kvalitetan sadržajan odmor. Osim lučice u kojoj se mogu sidriti manje jahte, Vrboska ima i dobro opremljenu marinu. U turističkoj sezoni se organiziraju kulturne i zabavne priredbe.

Molimo pričekajte trenutak!