Petrčane - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

PETRČANE - Hrvatska, Zadar: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Petrčane su mjesto i luka na obali istoimene uvale, između Zadra i Nina, starih hrvatskih gradova (13 km sjeverozapadno od Zadra). Gopodarstvo se zasniva na zemljoradnji, ribarstvu i turizmu. Luka je dobro zaštićena te u njoj mogu sidriti manje jahte.

Petrčane ima lijepe betonirane, šljunčane i pješčane plaže na rubu guste borove šume. U toj šumi se nalaze i moderni hoteli sa sportskim terenima, i bazenom za plivanje. Ako želite aktivan odmor Petrčane vam nude raznolike sportsko-rekreativne sadržaje. Geografskim položajem prikladni su za obilazak otoka zadarskog arhipelaga, te posjet Nacionalnom parku Kornati.

U srednjem vijeku u Petrčanima su se nalazili posjedi zadarskih samostana sv. Krševana i Platona. Jugoistočno od sela na obali je sačuvana romanička crkvica sv. Bartolomea čiji masivni toranj sat je već odavno pretvoren u stambeno zdanje, takozvanu Kulina, koja je vrlo dobro očuvana.

Molimo pričekajte trenutak!