Igrane - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

IGRANE - Makarska Rivijera ,Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Igrane je mjesto i mala luka na Makarskoj rivijeri, 7 km jugoistočno od Podgore. Mjesto je smješteno na malom poluotoku, sa velikom pješčanom plažom (1.5 km) na njegovoj jugoistočnoj strani.

Naselje je postojalo čak za vremena Rimljana (sarkofagi). Na groblju je sačuvana apsida male srednjevjekovne crkve. U masliniku ponad Igrana je crkva sv. Mihovila (11./12. stoljeće), koja je zapravo predromanička bazilika. Kula Zale, sagrađena u 17. stoljeću sa svrhom obrane od turaka, nalazi se iznad Igrana.

Dominantna struktura u Igranama je visoki zvonik, sagrađen 1920. godine slijedeći primjer zvonika splitske katedrale. Odmah do njega nalazi se župna crkva Svete djevice Marije od krunice koja datira iz XVIII. stoljeća. Na obali možemo zapaziti barokni ljetnikovac obitelji Šimić-Ivanišević koji je znatno rekonstruiran.

Luka ima lukobran duž kojega se mogu vezati manje jahte. Igrane nudi atmosferu tipičnog dalmatinskog mjesta za odmor za miran boravak. Osim kristalno čistog mora i ugodnih šetnji, posjetioci također mogu uživati u balotama, minigolfu i vodenim soportovima.

Molimo pričekajte trenutak!