Drašnice - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

DRAŠNICE - Makarska Rivijera ,Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Drašnice su njesto na Makarskoj rivijeri, 3 km jugoistočno od Podgore. Mjesto se nalazi na glavnoj cesti Split-Dubrovnik. Drašnice su tipično dalmatinsko mjesto sa brojnim pitoresknim kamenim kućicama u jednom posebnom mediteranskom ambijentu borovih šuma i kristalno plavog mora.

Dašak prošlosti nalazimo na groblju sa srednjevjekovnim grobnicama, kao i baroknom crkvom iz 1745. (uništenoj u potresu 1794, obnovljenoj te ponovno uništenoj). Crkveni pod karakteriziraju srednjevjekovne grobnice. Iznad sela je gotička crkva sv. Stjepana, domaćin rimskog natpisa iz 2. stoljeća i drugog natpisa iz 1446. koji spominje vojvodu Stjepana.

Drašnice su djelomično pokrivene borovom šumom a male šljunčane plaže se protežu kroz cijelo mjesto. Ekonomija se ovdje bazira na zemljoradnji, vinogradarstvu i ribarstvu. Jahte i brodovi mogu pristati uz mul 25 m dug.

Molimo pričekajte trenutak!