Vodice - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

VODICE - Hrvatska, Šibenik: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Vodice su mjesto i luka u sjevernoj Dalmaciji, 11 km sjeverozapadno od Šibenika Jadranskom magistralom. Stanovništvo se bavi zemljoradnjom, ribarstvom i turizmom. Vodice su dobile ime po velikim količinama pitke vode u svojoj blizini. Prvi put se spominju početkom 15. stoljeća. Predivne šljunkovite plaže, mirne uvale i čisti zrak pridonijeli su razvoju turizma koji je započeo još 60-tih, a danas je ovaj grad potpuno posvećen toj djelatnosti.

Vodice su relativno novo naselje, po prvi put se spominje tek 1402. Mjesto se branilo od turske opasnosti čvrstim zidinama sa nekoliko kula od kojih je očuvan tek dio zidina i samo takozvana Ćorić kula. Mala crkva sv. Križa (prijašnja župna crkva), koju je 1662. sagradio Vicko Ivanov iz Korčule, smještena je na groblju zapadno od grada.

Zajedno sa raznolikom ponudom smještaja - hoteli, apartmani, kampovi i izuzetno bogata gastronomska ponuda čini Vodice vrlo popularnim ljetnjim odredištem. Ima više od 100 ugostiteljskih objekata u Vodicama, a pola od njih nudi različitu hranu (ribu, rakove, školjke, tradicionalna jela), uključujući i stara originalna dalmatinska jela. Vodice raspolaže sa tri tenis terena, nogometnim terenom, kao i terenima za košarku i odbojku. Sportski centar se nalazi u blizini hotela Olimpija. Sportsko rekreacijska ponuda uključuje i tečajeve ronjenja, surfanja kao i podvodne fotografije.

Ako volite dinamičan i sadržajan odmor Vodice su pravo mjesto za vas. Tradicionalna fešta u Vodicama koja se održava u kolovozu, te dan Gospe Karmelićanske (16 srpnja) predstavljaju posebne događaje. Vodice početkom lipnja ugošćuju hrvatski Radijski festival. Galerije "Bast" i "Strikoman" također pridonose kulturnoj ponudi mjesta. Nude se i organizirani izleti. Vodice ACI Marina Vodice ima 450 vezova u moru te 150 mjesta na kopnu. Marina se nalazi na sjeveroistočnom dijelu Vodica (uvala Vrulje).

Okolica Vodica sastoji se od niza malih slikovitih mjesta ove lijepe rivijere koju rese duge pješčane i šljunčane plaže. Osim posjeta tim mjestima, svoj boravak u Vodicama iskoristite za posjet otocima šibenskog arhipelaga koji su svakodnevnim trajektnim linijama povezan s gradom Šibenikom, koji je od Vodica udaljen 10 km.

Molimo pričekajte trenutak!