Viganj - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

VIGANJ - Poluotok Pelješac, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Viganj je naselje i lučica na zapadnom dijelu južne obale poluotoka Pelješca, 7 km zapadno od Orebića. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, ribarstvo i turizam. Mjesto je naseljeno u prapovijesno i antičko doba. Župna crkva sv. Mihovila podignuta je u doba gotike. Mjesto se nalazi morskom linijom vrlo blizu Korčule.

Viganj je smješten u prostranoj uvali okrenutoj blagonaklonom jugu, siguranoj od sjevernih vjetrova, zaštićenoj u zaleđu brdom Sveti Ilija pa je ujedno i lučica za manje brodice. Inače je okolica mjesta vrlo pogodna za šetnje, planinarenje i skupljanje bilja

Unutrašnjost poluotoka je bogata vinogradima i vinskim stazama i podrumima gdje možete kušati i kupiti domaće pelješko vino ili prošek. Pelješani se već vjekovima bave vinogradarstvom, maslinarstvom te uzgojem voća i povrća, zahvaljujući plodnoj zemlji i obilju sunca.

Viganj je odredište za miran obiteljski odmor ali i prava destinacija za ljubitelje surfinga, jedrenja i ostalih vodenih sportova jer u Pelješkom kanalu pušu povoljni vjetrovi stvarajući jednolične i dugačke valove. Mjesto oduševljava i ugodnom toplom klimom, velikom šljunčanom plažom, bujnim i egzotičnim biljem te hladom borova i maslinika.

Molimo pričekajte trenutak!