Umag - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

UMAG - Istra, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Umag, mali grad i luka na sjeverozapadnoj obali Istre, predstavlja „vrata Hrvatske u Europu“. Umag je danas grad turizma i sporta. Posebno je poznat kao sportski centar Istre s obzirom da već godinama kao domaćin ATP turnira, ugošćuje brojne svjetske zvijezde tenisa.
Još od davnina, otkrili su ga rimski plemići i odlučili prisvojiti kao svoju ljetnu rezidenciju, sjaj, raskoš i glamur tih vremena preslikava se i dana s u venecijanskim kućama kojima obiluje stara umaška jezgra.
Svega 40 km udaljen od Trsta, 150 od Ljubljane i 50 nautičkih milja od Venecije, omiljeno je mjesto za odmor, s izuzetnim izletničkim mogućnostima. I zaleđe Umaga skriva dosad malo poznate turističke atrakcije, poput planinarenja, speleologije i ostalih aktivnosti za ljubitelje prave pustolovine. Stari je Umag smješten na malom poluotoku, a novi se proteže uglavnom obalom, na kojem su potezu smješteni njegovi glavni turistički kapaciteti. Uz Umag su poznate još dvije turističke destinacije: Savudrija, sa svojim najstarijim zidanim svjetionikom na hrvatskom Jadranu i Lovrečica kao mirna oaza obiteljskog odmora. U Umagu se nalazi i jedna od najprestižnijih ACI marina s plavom zasatavom. Turistički mini vlak povezuje Umag s Katorom , gdje se nalazi rimsko arheološko nalazište. More Umaga je kristalno čisto i pogodno za kupanje, od svibnja do listopada. Smještaj se nudi u hotelima, hostelima, vilama i privatnom smještaju. Kušajte istarske specijalitete, posebno tartufe, provedite aktivan odmor na brojnim sportskim terenima, zabavite se na pučkim feštama koje se događaju tijekom cijele godine. Sve je podređeno ukusu i potrebama gosta.

Molimo pričekajte trenutak!