Tučepi - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

TUČEPI - Makarska Rivijera ,Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Tučepi, mjesto smješteno na Makarskoj rivijeri, 6 km jugoistično od Makarske, je antikno mjesto sa četiri tisućljetnom prošlošću, sagrađeno na mjestu rimske vile.

Prvobitno naselje opstaje i kroz Srednji vijek što mogu potvrditi dijelovi namještaja iz rano kršćanske crkve iskopani na groblju kao i nekoliko srednjevjekovnih grobnica te crkva sv. Juraja sagrađena na kraju 11. stoljeća, koja se ističe miješanim romaničko-gotičkim stilom. Sadašnje ime Tučepa se prvi put spominje 1434. godine. Plemićke obitelji Ivanišević i Lucić-Pavlović iz Makarske posjedovale su barokne vile uz more.

Tučepi su danas moderna turistička destinacija. Kapacitet mjesta broji 2000 kreveta u hotelskom i više od 4500 kreveta u privatnom smještaju. Također su tu nekoliko desetina restorana, konoba i ostalih hotelskih objekata sa sjajnom ponudom hrane i pića. U Tučepima se nalazi i 4 km duga pješčana plaža, koja se proteže duž šetnice u njenoj potpunoj dužini.

Bogata je i ponuda kulturno- zabavnih programa kroz organizaciju “Ljetnje večeri u Tučepima” kada se događaju brojni spektakli. Slijedeći označene puteljke do obližnjih malih sela, nekih 30 do 50 minuta hoda u smjeru suprotnom od mora, možete uživati u mirnoći i osjećaju težine mudrosti prošlih stoljeća.

Molimo pričekajte trenutak!