Sumpetar - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

SUMPETAR - Hrvatska, Omiš: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Sumpetar je mjesto 15 km južno od Splita, na pola puta do Omiša. On je dio općine Dugi Rat zajedno sa ostalim malim mjestima idealnim za mirniji tip odmora.

Obala je na ovom dijelu vrlo razvedena prepuna malih šljunkovitih plaža, te finim betonoranim plažicama ispred privatnih kuća koje su direktno na moru.

Sumpetar i njegova okolica djeluju vrlo pitoreskno sa svojom arhitekturom prilagođenoj ambijentu. Zemlja je ovdje vrlo plodna te stanovnici Sumpetra uzgajaju kvalitetno voće, povrće i naravno grožđe.

Kako je Mosor veoma blizu, ljubitelji penjanja, biciklisti i planinari uživaju u svom odabiru mjesta za odmor dok oni koji vole brzine odabiru rafting na Cetini.

Ljubitelji umjetnosti će uživati u crkvi Sv. Stjepana i crkvi sv. Antuna church sa njenim preromaničkim oltarom a preporuka je i posjetiti druga obližnja mjesta Duce i Dugi Rat te gradove Omis i Split.

Molimo pričekajte trenutak!