Srima - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

SRIMA - Hrvatska, Šibenik: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Srima je turističko naselje šibenskog primorja, 3 km jugoistočno od Vodica na regionalnoj prometnici koja se iza Vodica odvaja od Jadranske magistrale. U posljednjih dvadesetak godina naglo se razvija turizam izgradnjom kvalitetnih smještajnih kapaciteta u obiteljskim i kućama za odmor, te brojnih kampova. Srima svojim šljunčanim plažama privlači ljubitelje mira i odmora u malom tipično dalmatinskom mjestu.

Naselje je postojalo već u srednjem vijeku, no stanovnici su pred opasnošću od Turaka prebjegli na obližnji otok Prvić i formirali naselje Šepurine. Prestankom te opasnosti krajem 17. stoljeća vraćaju se u Srimu.

U mjestu se nalazi više arheoloških lokaliteta iz ranog kršćanskog doba (starokršćanska bazilika iz 6. st.), a samo se naselje spominje prvi puta početkom 16. st. Vrijedno je posjetiti Sjevernu crkvu iz 6. st. te Južnu crkvu, romaničku crkvicu Gospe Srimske iz 12. st.

Tražite li mjesto za miran odmor, dalje od hotela i bučnih naselja, preporučujemo Vam apartmane, sobe i kuće za odmor u Srimi. Zaželite li se izlaska, provoda ili dobre fešte, posjetite Vodice, poznato turističko središte. U blizini su turistička mjesta Tribunj te Skradin sa nacionalnim parkom Krka te otoci Prvić i Zlarin.

Molimo pričekajte trenutak!