Seget Donji - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

SEGET DONJI - Hrvatska, Dalmacija: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Seget je mjesto nedaleko od Trogira. Seget Gornji se nalazi u zaleđu dok je Seget Donji uz more. Seget nastaje sredinom XVI stoljeća kada je trogirski plemić Jakov Rotondo dobio dozvolu za gradnju utvrđene kule te je oko nje nastalo naselje.

Segetsko polje obiluje malim crkvicama te ostalim arheološkim ostacima iz davnih vremena. Zahvaljujući svojoj lokaciji te blagoj klimi, stanovništvo se danas prvenstveno bavi poljoprivredom, ribarstvom, brodogradnjom i naravno turizmom.

Ako želite odmor u gradu s tradicijom, a podalje od dinamičnosti masovnog turizma, Seget Donji je mjesto za Vas. Grad kulture i gurmanske ponude, pitom i skladan, nadomak velikim gradovima srednjedalmatinske obale nudi posebne doživljaje ribolovcima i ljubiteljima sportova na vodi.

Seget Vam nudi odmor izvan same vreve događanja, a ipak u neposrednoj blizini kulturnih središta, Trogira i Splita. A što se ostalih sadržaja tiče, ovo staro ribarsko selo je povezano sa turističkim naseljem Medena prepunim zabavnih i sportskih događaja, stazom tek kilometar dugom.

Molimo pričekajte trenutak!