Orebić - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

OREBIĆ - Poluotok Pelješac, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Orebić je turistički gradić na južnoj obali poluotoka Pelješca pod planinom Sveti Ilija (961) i najpopularnije turističko odmaralište na Pelješkoj Rivijeri. Najveća atrakcija u Orebiću je renesansni franjevački samostan iz XV. st. u kojem se nalazi zbirka umjetnina. U blizini samostana je selo Karmen sa nekoliko srednjevjekovnih spomenika. Tu je i polazište za pješačke ture do slikovitih gornjih sela, a ovdje počinje i jedan od najomoljenijih uspona prema Svetom Iliji (St. Elias). Inače je okolica mjesta vrlo pogodna za šetnje, planinarenje i skupljanje bilja, a padine u unutrašnjosti obrasle su vinogradima autohtonih peljeških sorti i ispresijecane vinskim stazama i podrumima gdje možete kušati i kupiti domaće pelješko vino ili prošek. U Orebiću je Pomorski muzej.

Obala Orebića je puna malih pješčanih i šljunčanih plaža, među kojima je najveća plaža Trstenica, duga 1500 m. U blizini mjesta se nalaze i brojne stjenovite uvale sa malih izoliranim plažama odlične za one koji vole privatnost. Okolica Orebića je kao i cijeli Pelješac obrasla gustom zimzelenom vegetacijom i tipičnim mediteranskim biljem, a brojem sunčanih dana spada među najtoplija mjesta na Jadranu. Gospodarstvo se zasniva na poljodjelstvu, uzgoju, ribarstvu i turizmu. U mjestu se nalazi i trajektno pristanište za linije sa Korčulom, kojoj je Orebić najkraća veza sa kopnom.

Današnji je Orebić mjesto bogate turističke ponude. Na raspolaganju vam je hotelski smještaj te smještaj u privatnim sobama i apartmanima, a mjesto je opremljeno sportsko rekreativnim terenima i igralištima za tenis i nogomet. Ovdje su vrlo polularni vodeni sportovi te se na plažama se nudi najam opreme i organiziraju se škole jedrenja i daskanja. Gastronomska ponuda mjesta oduševit će i najizbirljivije goste, sa čijeg menija morate kušati kamenice i dagnje iz peljeških uzgajališta te čuvena vina dingač i postup.

U Orebiću i okolnim mjestima održavaju se brojne tradicionalne vjerske svečanosti. Posebno se ističe proslava Gospe od Karmena (16. srpnja). Ljeti gostuju kazališta i organiziraju se druge kulturne i zabavne priredbe.

Molimo pričekajte trenutak!