Nečujam - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

NEČUJAM - Otok Šolta, Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Nečujam je turističko naselje i izletište u istoimenoj uvali na sjevernoj obali otoka Šolte. Na obali se nalaze turističko naselje, odmarališta, brojne kuće za odmor s malim plažama. Trajektne i brodske veze sa Splitom su vrlo učestale posebice u sezoni. Uvala je izložena sjevernim vjetrovima; manje jahte mogu pristati uz pristan u uvalici Supetra; veće jahte sidre u sredini uvale.

U dnu uvale, na njezinoj istočnoj strani, ima ostataka iz antičkog doba, a nedaleko od njih su ruševine gotičke crkvice (XV. st.). Uz crkvu je jednostavna kamena kuća koja je nekada pripadala Dujmu Balistriliću, prijatelju pjesnika Marka Marulića koji je u njoj boravio; u kući je memorijalna zbirka posvećena Marku Maruliću, pred kućom spomen-stup podignut pjesniku Petru Hektoroviću.

U turističkoj sezoni održavaju se raznovrsne zabavne priredbe, među kojima se ističe tradicionalna ribarska fešta. Ljubiteljima sporta i rekreacije nude se tereni za tenis i minigolf, te napose mogućnosti ribolova i sportova na vodi. Postoje organizirani izleti.

Nečujam na Šolti, otoku koji se smjestio nedaleko od grada Splita, omiljeno je izletište koje mami ljepotom svoje tihe uvale. Trajektna povezanost sa Splitom pretvorila ga je u zanimljivo odredište koje mnogi Splićani rado odabiru kao izletište, a Vama ga predstavljamo kao mjesto za odmor.

Molimo pričekajte trenutak!