Duće - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

DUĆE - Hrvatska, Omiš: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Duće su vrlo slikovito mjesto na lokalitetu Poljica, predjelu podno mosorskog planinskog lanca. Smještene su nekih 3 km od Omiša i 25 km od Splita na Jadranskoj magistrali prema Dubrovniku. Svoju slavu Duće duguju pješčanim plažama koje se protežu u neprekinutom nizu od 4 km.

U prošlosti pripadaju slavnoj Poljičkoj republici kojom vlada Veliki knez po odredbama Poljičkog statuta. Takva baština ostavila je neizbrisiv ambijentalni ugođaj mjestu koje se diči očuvanim primjercima pučke ruralne arhitekture.

Posebitost ovoga područja su stara sela sastavljena od starih kamenih kuća, malih uličica, stazica, malih trgova, starih crkava, groblja, te crkvenih zvona... u kojima se počinju stvarati uvjeti za seoski turizam.

Planinski masiv prekriven borovim šumama, koje se protežu sve do plaža, čini Duće posebno lijepim. Zelenilo, čisti zrak, blaga klima i predivan pogled na more i otoke su stvari koje će zasigurno dojmiti svakog posjetioca na prvi pogled.

Molimo pričekajte trenutak!