Živogošće - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

ŽIVOGOŠĆE - Makarska Rivijera ,Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Živogošće je selo i luka na Makarskoj rivijeri, smješteno u podnožju planine Biokovo, 14 km jugoistočno od Makarske i 75 km od Splita. Živogošće se sastoji od tri manja mjesta, udaljena jedno od drugog; Porat, Mala Duba i Blato.

U Živogošću se nalazi nekoliko lijepih šljunčanih plaža okruženih borovom šumom. Visoka kvaliteta smještaja – hoteli, apartmani, kao i sportski tereni, ugodne šetnje uz more (lungomare) čine ovo mjesto vrlo ugodnim za boravak.

Poznati Licijanov epigram posvećen mjesnom izvoru vode, urezan u stijenu iznad mora, ostao je neoštećen još iz rimskih vremena. Živogošće se pod sadašnjim imenom prvi put spominje 1434. godine. Franjevački samostan u mjestu je osnovan 1616.g, te je stoljećima bio centar duhovnog života i pismenosti Živogošća, sa svojom bogatom knjižnicom i umjetničkim djelima velike vrijednosti. Ispod franjevačkog samostana je veliki izvor sveže vode, koji ostane za vrijeme plime.

Molimo pričekajte trenutak!