Tribunj - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

TRIBUNJ - Hrvatska, Šibenik: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Tribunj je mjesto i luka koja se nalazi na malom poluotoku 4 km zapadno od Vodica i dio je atraktivne šibenske rivijere. Glavni interes stanovništva su zemljoradnja, ribarstvo i turizam. Na širem se području naselja nalazi nekoliko kupališta i uvala od kojih je uvjerljivo najljepša uvala Sovlja. Manje jahte mogu pristati u luci ali za one veće postoji luka jugoistočno od mjesta.

Naselje je nastalo u 16. st. na malom otoku. Osnovali su ga izbjeglice iz obližnjih kopnenih mjesta. Očuvani ostaci obrambenog zida datiraju iz vremena Venecijanske vladavine. U blizini se nalazi stari Jurjevgrad koji sadrži ruševine srednjevjekovne utvrde i crkve sv. Nikole iz 1452. Još jedna srednjevjekovna crkva se nalazi istočno od grada.

Tribunj posjeduje najbrojniju ribarsku flotu u srednjoj Dalmaciji, pa se tribunjska riva po povratku ribara s mora pretvara u najbogatiju tržnicu svježe ribe i rakova. Šljunčane plaže pogoduju odmoru s djecom, a raznovrsna je i ponuda sportskih sadržaja: od tenisa i boćanja, malog nogometa i košarke, do škole ronjenja, jedrenja, i podvodnog safarija. Ni zabavni život ne zaostaje u raznolikosti: od tradicionalnih fešta i pučkih svetkovina do zabavnih programa. Tribunj je malo ribarsko mjesto neodoljivog šarma. Prema staroj tradiciji se svake godine ovdje održavaju trke magaraca.

Molimo pričekajte trenutak!