Pakoštane - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

PAKOŠTANE - Hrvatska, Biograd: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Pakoštane su malo turističko mjesto, nedaleko od Biograda, 35 km južno od Zadra. Stari dio naselja se nalazi uz obalu a noviji se nalazi uz Jadransku magistralu. Mjesto se smjestilo u širokom zaljevu nasuprot Nacionalnog parka Kornati, hrvatskog nautičkog raja. Nedaleko od obale je nekoliko romantičnih otočića, pogodnih za podvodni ribolov, ali i štite luku od vjetrova.

U samom mjestu ali i okolnom području se nalaze divne plaže u sjeni borovih šuma i bogate mediteranske vegetation. Njegova atmosfera mjesta uz more te blizina velikih centara Zadra i Biograda, kao i čisto more sa pripadajućim otocima ove regije su odlični razlozi za posjet Pakoštanima.

Mnoge tradicionalne fešte i događaji se redovito organiziraju počevši sa Karnevalom, pa 40 dana poslije Uskrsa je fešta od Križi, te Dan općine, 30. srpnja i u prvom tjednu kolovoza se održava Ljetni festival.

Između Pakoštana i Biograda se nalaze dva važna turistička odmarališta. Jedno veliko selo za odmor smješteno u velikom crvenom zaljevu obraslom gustim mediteranskim raslinjem i borovom šumom, sa atraktivnim plažama kao i zaštićenom lukom za sportske brodove, raznim kupališnim sadržajima i vodenim skijanjem. Tu je i klub koji je poznat u svijetu kao poseban tip ljetnog odmarališta koje imitira atmosferu u “divljini”, ali ipak ublažen komforima modernog svijeta.

Molimo pričekajte trenutak!