Marina - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

MARINA - Hrvatska, Trogir: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Marina je turističko naselje i mala luka nadomak starog srednjodalmatinskog grada Trogira, (12 km zapadno), na glavnoj prometnici Split-Šibenik.

U Marini se nalazila ljetna rezidencija trogirskih biskupa. Na otočiću koji bijaše u mjestu, oko 1500. g. sagrađena je impozantna kula sa ispupčenim lukovima na stupićima. Vremenom je kula povezana sa kopnom te je renovirana reproducirajući svoj prvotni izgled. Osim ove gradska kule možete posjetiti gotičko-renesansnu crkvu Sv. Ivana te gotička crkvicu Sv. Luke.

Obalom istoimenog zaljeva s brojnim uvalama nižu se obiteljske kuće. Plaže su pješčane i šljunčane pa pogoduju dječjoj igri i obiteljskom odmoru, a borovi i masline na njima pružaju ugodnu hladovinu tijekom najtoplijeg dijela dana.

U mjestu se nalazi više konoba i restorana koji nude svježu ribu i kvalitetna domaća vina, a kako je uvala dobro zaštićena od svih vjetrova, Marinu rado posjećuju i nautičari kojima je na raspolaganju 140 vezova.

Od sportskih sadržaja preporučujemo sve vodene sportove, jedrenje, ronjenje ili sportski ribolov, a iznajmljenom brodicom ili jahtom možete poći na izlet ili istražiti usamljene uvale u okolici. Zabavu i kulturna događanja naći ćete posjetite li Split ili Trogir te slikoviti Primošten. Isto vrijedi ako želite iskusiti moderan noćni život: kazina, noćne barove i diskoteke.

Molimo pričekajte trenutak!