Krilo Jesenice - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

KRILO JESENICE - Hrvatska, Omiš: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Krilo Jesenice je mjesto 15 km južno od Splita, glavnog grada srednje Dalmacije. Nalazi se na dijelu obale kojom se nižu male skrovite uvale s osamljenim žalima, a kupališta pred kućama i pansionima su betonirana.

Luka na rtu Krilo podno Jesenica je vrlo zanimljiva, onako prepuna brodova za vađenje pijeska, što u prošlosti bijaše vrlo uobičajen posao žitelja na ušću rijeke Cetine, i nadasve dobro plaćen.

U mjestu se nalaze restoran, pošta i trgovina, a djeci je na raspolaganju park sa sadržajima za igru pa je ovo mjesto idealno za mirni obiteljski odmor.

Što se tiče zabavnog života, imate izbora jer se Krilo Jesenice nalazi na pola puta između Omiša i Splita, isto se odnosi na sportske i rekreativne sadržaje.

Za one koji vole povijest umjetnosti na raspolaganju su mu zanimljivi lokaliteti iz prošlosti i kulture ovog kraja. Želite li avanturu probajte rafting na Cetini ili uspon po kanjonu rijeke Cetine.

Molimo pričekajte trenutak!