Eventi u Hrvatskoj


Iron Maiden European tour

Nakon iznimno uspješne globalne turneje 2016/2017, u sklopu promocije njihovog 16. studijskog albuma The Book of Souls, IRON MAIDEN ponovno kreće na put u 2018., s nizom arena i festivalskih nastupa u Europi, otvaranjem svjetske turneje Legacy of The Beast u Tallinnu, u Estoniji 26. svibnja, a s planiranim završetkom u O2 Areni u Londonu 10. kolovoza. U Zagreb stižu 24. srpnja 2018.

Potpuni raspored europske turneje možete pronaći na ironmaiden.com, a očekuje se da će se turneja nastaviti u 2019.

Koncept svjetske turneje the Legacy Of The Beast inspiriran je Maidenovom istoimenom mobilnom igrom i stripom, a pozornica i scenografija uključivat će niz različitih, ali međusobno povezanih "svjetova", koji će popratiti set listu velikog izbora materijala iz osamdesetih godina i pregršt iznenađenja s kasnijih albuma, u svrhu postizanja raznolikosti. 

Manadžer Maidena Rod Smallwood pobliže objašnjava;

“Kao što naši fanovi znaju, pratimo određeni ciklus turneja otkad su se Bruce i Adrian ponovno pridružili Maidenu na početku tisućljeća, izmjenjujući turneje na kojima sviramo glazbu s novih albuma s “History/Hits” turnejama. Mi uživamo raditi na ovaj način iz mnogo razloga, među ostalim i zato što bend ima priliku svirati kako novi material tako i starije hitove, za koje znamo da ih obožavatelji žele čuti.”

 “Temu ove History/Hits turneje odlučili smo temeljiti oko naslijeđa imena Legacy Of The Beast, koja savršeno služi svrsi dajući nam prostora da budemo kreativni i dobro se zabavimo, posebno s Eddiejem! Trenutno ne želim odati previse ali radimo radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, a sve u skladu s tradicijom Maidena pa se nadamo priuštiti našim fanovima fantastičan doživljaj kada dođu vidjeti ovaj vrlo poseban show.”

Prodaja ulaznica za većinu koncerata kreće u prodaju u petak 24. studenog. Za više informacija molimo posjetite IronMaiden.com. Kao uvijek, postojat će i ekskluzivna pretprodaja za članove Fan Cluba, s početkom u ponedjeljak 20. studenog.

Samdays Vip Edition

Samarcanda, jedna od najvećih turističkih animacijskih grupacija koja zapošljava preko 1.500 animatora diljem svijeta, svake godine iznova organizira event za svoje djelatnike i uzvanike. SAMDAYS-i su se pokazali ne samo kao odlična prilika za raznovrsnu zabavu nego i mjesto razmjene iskustva i znanja. S obzirom da se lokacija odvijanja SAMDAYS-a svake godine mijenja može se reći da su SAMDAYS-i, unikatni i neponovljivi.Iz godine u godinu lokacije oduševljavaju sve sudionike, a ove godine dolazimo u Hrvatsku te je na red došla, jedina i neponovljiva Opatija! Od 1.11-3.11 SAMDAYS-i u Opatiji nose podznak VIP EDITION stavljajući naglasak na dobro poznati Opatijski glamur. Sa veseljem Vas pozivamo da se pridružite našoj velikoj proslavi na kojoj će se okupiti preko 700 sudionika iz raznih dijelova svijeta!

Porcijunkulovo

Ako šećete centrom Čakovca krajem srpnja i početkom kolovoza, vaš će pogled sigurno primamiti šarenilo koje ispunjava nebo. Ulica je to kišobrana, sada već zaštitni znak najveće međimurske manifestacije. Porcijunkulovo je tradicionalna manifestacija prvobitno zamišljena kao sajam tradicijskih zanata vezan uz crkveni blagdan Gospe od anđela. Manifestacija se svake godine tematski širila da bi danas stekla status TOP događanja. Ispod nekoliko tisuća «mamreli» smješta se mnoštvo izlagača koji nude svoje rukotvorine, autentične suvenire te prikazuju načine izrade tradicijskih proizvoda. U 7 dana održavanja, manifestacija objedinjuje najbolje od svega onog što Međimurje nudi.

Tuna Fever - Rogoznica

TUNA FEVER- Rogoznica 2018, je turističko ribolovna manifestacija koja će se održati od 08.08. do 11.08.2018. u organizaciji TZ ROGOZNICA i SRK„Big Game Croatia“. Povod manifestaciji su četvrte međunarodne kvalifikacije u Big Game ribolovu koje su i ulaznica za sudjelovanje pobjednika na svjetskom prvenstvu 2019. u Kostarici. Kroz 3 ribolovna dana sudjelovati će oko 240 natjecatelja i 60-ak natjecateljskih plovila. Kroz četiri dana trajanja manifestacije gosti, natjecatelji i posjetitelji moći će uživati u sajmu nautičkih proizvoda, promociji ribolovnih proizvoda i usluga, sajmu autohtonih proizvoda, prezentaciji ribarskih znanja i vještina, užitku u kulinarskim delicijama ali i svakodnevnoj zabavi na 4 velika koncerta vrhunskih izvođača, spektakularnom vatrometu i motivacijskim natjecanju za djecu. .  

Ljeto u Ozlju

Treća ljetna sezona na obnovljenom Gradskom kupalištu u Ozlju, ispod prekrasne HE Munjara traje od 15.6. pa do kraja kolovoza. Organiziran je raznovrstan program – od koncerata i projekcija filmova preko kreativnih radionica do sportsko-rekreacijskih sadržaja. Tijekom srpnja i kolovoza održavati će se sportsko-rekreativni programi, u organizaciji POU Ozalj – mali nogomet, odbojka, slackline, frizbi… Svi su pozvani 22.7. na koncert Nene Belana & Fiumensa. Iz Karlovca 14. i 21.7. u goste uz vruće latino ritmove ponovo dolazi Zumba fitness i River dance Karlovac ekipa, a s najnovijim filmskim hitovima gostuje karlovačko Riječno kino. U Ozalj je na kupalište moguće doći i Rumobil izletničkim vlakom iz Zagreba i Karlovca, svake subote. Dođite u dobrom društvu i donesite pozitivne vibracije na naše Kupalište S Pogledom. Ulaz na sve programe je slobodan.

Opatija - Carski grad

Tisuće ljudi koji posjećuju ovu tradicionalnu manifestaciju moći će se družiti sa slavnim povijesnim ličnostima – od braće Lumiere do Alberta Einsteina – ali i uživati u brojnim glazbenim i plesnim programima te prigodnoj ugostiteljskoj ponudi na glavnoj opatijskoj ulici koja će biti zatvorena za promet. Opatija će 21. srpnja ponovo postati Carski grad i tako oživjeti tradiciju iz romantičnog vremena s početka prošlog stoljeća kada su njenim ulicama šetale „okrunjene glave“ i slavne povijesne ličnosti. Još jednom glavnom će prometnicom, koja će biti zatvorena za promet od skretanja za mul do Slatine, proći najslavniji svjetski znanstvenik Albert Einstein, genijalni pisac James Joyce, nadahnuti violinist Jan Kubelik, jedan od najvećih kompozitora u povijesti Gustav Mahler, izumitelji filma braća Lumiere i druga „lica iz povijesnih udžbenika“ koja su rado boravila u „kraljici Jadrana“. Pridružit će im se i stotine zabavljača, ali i članova kostimiranih skupina iz Hrvatske, Italije, Austrije i Mađarske koji će se odjenuti po najnovijoj modi s kraja 19. i početka 20. stoljeća, uz niz glazbenih i plesnih nastupa u kojima će sudjelovati baletni studio Oksana Brandibura, Martina Majerle Trio, Albert Surina, Ivan Bošnjak, Mateo Žmak, klapa Mirakul, Karolina Šuša, Vivien i Voljen Grbac, Mihalj Ivković, Esperanza i Claudio Frank... Na ulicu će s posebnom ponudom, prilagođenom duhu manifestacije, izaći i ugostitelji, kao i izlagači autohtonih proizvoda, opatijski umjetnici, kočije i oldtimeri. Bit će to prilika za tisuće posjetitelja ove tradicionalne manifestacije da još jednom zavire u šarmantni dio opatijske prošlosti i postanu dijelom povijesti ovog grada.

Bučnica Fest

Natjecanje ugostiteljskih objekata u kojem se bira najbolja bučnica. Posjetitelji mogu degustirati bučnice i druge proizvode i jela od buča te se zabaviti uz glazbeni program, demonstraciju izrade bučnice, igre za djecu i odrasle te druge sadržaje.

San Sustipanske Noći

San Sustipanske Noći je ekskluzivna manifestacija koja se tradicionalno održava početkom srpnja na najromantičnijoj lokaciji u Splitu, na Sustipanu.Iskoristivši prirodnu ljepotu Sustipana, organizatori su uspjeli stvoriti besprijekoran koncept manifesacije koja kulminira 6. godinu za redom savršenom koncertnom sinergijom.Prekrasan park, stoljetni borovi, ljetne večeri, ambijentalno uređenje, pomno odarbrana glazba, vrhunska produkcija, konceptualno jedinstvena manifestacija za sada su samo teaseri za 2017. godinu koju više od 6000 fanova željno isčekuju.

Splitsko ljeto

Splitsko ljeto umjetnički je festival koji svoju nacionalnu i međunarodnu reputaciju gradi još od polovice 20. stoljeća. Uz Dubrovačke ljetne igre, to je festival s najdužom i najblistavijom tradicijom klasičnog spektra scenskih umjetnosti (opera, drama, balet, koncert...), koji s vremenom širi lepezu zbivanja: od jazz koncerata i filmskih revija, do izložbi, performancea i uličnog kazališta. Najustrajniji i najjači organizacijski nosilac festivala je HNK Split, nacionalno kazalište koje predstavlja nezaobilazno i ključno mjesto u kulturnom životu Splita, i jednu od najvitalnijih točaka u kazališnom životu cijele Hrvatske.
Molimo pričekajte trenutak!