Eventi u Hrvatskoj


Salt Festival

Festival soli održava se u najstarijoj solani u Europi. Za vrijeme Dubrovačke Republike sol je imala veliku važnost za Republiku i nazivali su je  "bijelo zlato". Solana je razlog zašto su sagrađene stonske zidine, stoga sol zaslužuje svoj festival i biti će u centru pozornosti kao što je i bila u 14. stoljeću. 

Club MTV Europe Summerblast Festival

Will Smith stiže u Hrvatsku!

 

Festival MTV SummerBlast 25. i 26. kolovoza u Poreč dovodi hip hop ikone The Fresh Princea & DJ Jazzy Jeffa

 

Iako je ljetna festivalska sezona tek počela, organizatori festivala MTV SummerBlast pobrinuli su se da ima bombastičan kraj! Jedna od najvećih zvijezda današnjice Will Smith dolazi u Poreč! Planetarno popularni „princ iz Bel Aira“ i DJ Jazzy Jeff poznat kao njegov prijatelj iz svima omiljene serije vraćaju se počecima svoje karijere, a nastupom na jednoj od najljepših ljetnih pozornica obilježit će 30 godina glazbene pustolovine.

 

U Poreč 25. i 26. kolovoza stižu i vladari svjetskih top ljestvica Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens, Galantis, Jonas Blue, Duke Dumont, Tinie Tempah, Mike Perry, Far East Movement i R3wire & Varski, a uz ovogodišnji lineup kraj ljetne sezone zasigurno će bit nezaboravan.

 

Tvrtka Valamar Riviera i Grad Poreč, parteneri festivala MTV SummerBlast, ponosni su što na veliku ljetnu pozornicu na Peškeri imaju priliku dovesti svjetsku zvijezdu kao što je Will Smith, a kako bi i ove godine Poreč zaista disao punim plućima, na brojne gradske lokacije vraća se i festival života – Poreč Open Air – koji sprema više od 100 glazbenih, kulturnih i uličnih događanja.

Membrain festival

Najnoviji festival underground bass kulture u Hrvatskoj, započet prosle godine u Šibeniku dolazi ponovo ovo ljeto na plažu uvale Minerska. Membrain Festival dovodi i ove godine najbolje od underground bass scene iz svijeta i regije te time zbližava kulture i ljubitelje bass glazbe u 4 dana bogatog kulturnog, edukativnog i ugostiteljskog programa.

Popodnevni program na plaži, kampiranje, bungee jumping, noći pune muzike, samo su neke od stvari koje mozete dozivjeti na Membrain Festivalu, dok uzivate u dubokim zvukovima DnB-a–Dubstep-a–Liquid-a–Dub-a–Global/Tropical i ostalih subžanrova basskulture.

Wine Night

Već nekoliko godina za redom na stonskim utvrdama turistička zajednica i općina Ston zajedno sa pelješkim vinarima organizira "Noć vina". Na kuli Kaštio uz zvuk dalmatinske klapske pjesme, morske poslastice i vrhunska vina pelješkog kraja možete provesti nezaboravnu večer.

1 DM Millennium Jump

Dođite na zadarsku rivu u subotu, dana 29. srpnja i budite dio ovog spektakla kako bi u svijet ponovno otišla jedinstvena, najljepša slika Zadra i zadarske rive. Ove godine očekuje se novi rekord i sudjelovanje preko 3.000 skakača, koji će držeći se za ruke ponovno zajedno skakati u more na još jednoj velikoj ljetnoj fešti - dm Millennium Jumpu. Jedanaesti dm Millennium Jump održat će se u subotu, 29.07. na zadarskoj rivi s početkom u 13:00 sati. Duga tradicija i rastući interes građana i turista za dm Millennium Jump promiču Zadar kao svjetski poznatu turističku destinaciju. Masovni skokovi šalju poruku da je more na zadarskoj rivi itekako vrijedno čuvanja kako bi budući naraštaji također mogli uživati u jedinstvenom doživljaju kupanja uz zvukove obližnjih Morskih orgulja.

Feast of Saint Liberan

Ston će proslaviti najveću gradsku pučku festu, dan Sv. Liberana. Ston će živnuti uz prigodni sajam, a za ljubitelje lokalne gastonomske ponude, restorani nude raznoliku ponudu ribljih i mesnih specijaliteta. U večernjim satima za sve ljubitelje glazbe i plesa, organizira se raznoliki glazbeni program.

Međunarodna smotra folklora

Etnografska baština Banovine i Pounja tematski je program koji će prikazati osobite načine pjevanja i plesa, običaje i rukotvorstvo, raznoliko i bogato, a ujedno dosad premalo poznato hrvatskoj javnosti. Posebnost programa ostvarit će se u nastupu folklornih skupina uz tematsku izložbu nošnji i prigodna događanja najave Smotre. Na pozornicama na Gradecu i Trgu bana Jelačića nastupit će i skupine koje prikazuju i druga područja hrvatske baštine, nacionalne manjine, te desetak inozemnih ansambala. Smotra se pridružuje popularizaciji i očuvanju kulturne raznolikosti što potiče UNESCO. Program obuhvaća scenske priredbe, radionice, promocije, koncerte crkvenog pjevanja, etnoglazbe, izložbe, a sudionici će nastupati i izvan Zagreba. Pokrovitelj ovog nacionalnog festivala je Hrvatski sabor.

Thrill Blues festival

U srcu sezone, 14. srpnja Trilj postaje prijestolnica bluesa. Toga dana započinje Thrill Blues festival, u Cetinsku krajinu pristižu najveća imena svjetskog bluesa, Eric Sardinas i njegov Big Motor iz Los Angelesa.

Predgrupe ovoj velikoj blues zvijezdi biti će Light Under The Black Mountain iz Kotora, Sunnysiders iz Splita i Zagreba, Hal iz Rijeke, DBluz iz Sinja te triljska grupa Ozon.

Uz to što će uživati u dobroj glazbi, svi gosti koji stignu u ovaj grad na Cetini imati će što za vidjeti.

Tijekom festivala sve će biti u znaku bluesa, organizirani su koncerti, radionice za djecu, degustacije triljskih specijaliteta i poznati rafting na Cetini.

Vrtna zabava

Glazbeno-scenski prikaz života i običaja puka i plemstva koje je živjelo u parku Vranyczany te u oroslavskim dvorcima kroz stoljeća. Već tradicionalna likovna kolonija Vlaho Bukovac održava se u Parku Vranyczany. 

Molimo pričekajte trenutak!