Drvenik - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

DRVENIK - Makarska Rivijera ,Hrvatska: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Drvenik je mjesto i luka u istoimenoj uvali Makarske rivijere,29 km jugoistočno od Makarske. Na humku u mjestu nalaze se ruševine kule sa pripadajućim obrambenim zidovima iz 17 stoljeća. Gotičku crkvu sv. Jurja, kasnije rekonstruirana u baroknom stilu, koju odlikuju ugrađene kamene grobnice iz Srednjeg vijeka.

Nakon što skrenete desno sa glavne ceste i uputite se prema centru Drvenika cesta vas vodi ravno na more. Zatim na desno se možete uputiti pitoresknom šetnicom punom malih dućana i restorana ispod koje se nalazi lijepa šljunkovita plaža. Na lijevo se možete uputiti prema luci gdje staju trajekti za Hvar i Korčulu.

Ekonomija se zasniva na agriculturi, vinogradarstvu, uzgoju maslina, ribarstvu i turizmu. Obala sa svojim brojnim uvalama, pješčanim zavalama (takozvanim “pjeskuljama”) i plodnim pojasevima (takozvanim “duzama”) zaštićena je sa sjevera grebenom Rilić. Manje jahte mogu pristati u istočnom dijelu uvale.

Lijepe zelene uvale sa izvorima pitke vode daju Drveniku posebnu atmosferu. Gastronomska ponuda uključuje ribu i ostale plodove mora kao i domaće specijalitete. Što se tiče zabavnog programa u obližnjem Gradacu ćete se sigurno dobro zabaviti.

Molimo pričekajte trenutak!