Bibinje - Odmor u Hrvatskoj - Turistički vodič

BIBINJE - Hrvatska, Zadar: Izaberite destinaciju za ljetovanje i rezervirajte smještaj on-line. Razgledajte ponudu gradova, mjesta, uvala i otoka sa tisućama slika!


Bibinje je naselje i luka u sjevernoj Dalmaciji, 6 km jugoistočno od Zadra. Gospodarstvo mjesta se zasniva na zemljoradnji, uzgoju maslina, voća te ribarstvu. Luka je izložena vjetrovima te se u njoj nalazi lukobran koji završava gatom. Nasuprot njemu se nalazi pristanište za čamce.

Bibinje se po prvi put spominje pod imenom Bibanum u 13. stoljeću. Župna crkva sv. Roka je sagrađena na mjestu jedne starije, godine 1673. Također su na mjestu Banska punta nađeni ostaci antičke kulture (jedan rimski akvedukt koji se protezao od Vranskog jezera do Zadra), a na rtu Pulja ostaci crkve sv. Ivana iz 1376. Kompleks ruševina jedne srednjevjekovne utvrde poznat pod imenom Babin Dub, se također nalazi u Bibinjama. Ovo mjesto vam nudi lijepe plaže i ugodne borove šume koje vam pružaju savršeno utočište za najtoplijih ljetnih dana te divne maslinike i voćnjake.

Molimo pričekajte trenutak!